gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

  За втора поредна година в Любимец се проведе турнир по тенис на маса за „Купата на кмета“. Турнирът е иницииран и изцяло спонсориран от Кмета на община Любимец инж. Анастас Анастасов, а идеята е той да се превърне в традиция. Тази година динамичното състезание се проведе в дните  9 и 10 ноември в залата на Спортен клуб по тенис на маса „Любимец 13“.

Общо 40 участници от градовете Хасково, Гълъбово, Симеоновград  и Любимец заявиха желание и участваха в надпреварата. Участниците бяха разделени в четири възрастови категории, като първият ден се състезаваха юноши  до 18 години, а девойките мериха сили в отделни категория. 

В оспорвана надпревара на първо място в категорията до 12 години се класира Иван Желев от Любимец, на второ Георги Москов от Любимец, а на трето Калоян Динчев от Гълъбово. В категорията до 15 години на първо място се нареди Мартин Дойков от Симеоновград, на второ Веселин Филев от Любимец, а на трето Георги Тонев от Любимец. В категорията до 18 години златната купа взе Кристиян Тенчев,  а на второ място се класира Валери Грудев. При девойките с категорична победа над останалите се наложи Моника Русева от Гълъбово, на второ се класира Господинка Костова, а на трето Борислава Славова. И двете девойки са от СКТМ „Асара“ гр. Симеоновград.

На следващия - десети ноември, 16 мъже показваха бързина, опит и умения, за да спечелят „Купата на кмета“. Първата игра при мъжете в групите откри лично кметът Анастасов, срещу опонента си от групата. Въпреки че и двамата не са класираха в крайната четворка, играта по между им бе интересна и аплодирана от присъстващите в залата.

В изключително оспорвана игра в крайното класиране при мъжете се наложиха Спас Илчев от гр. Хасково, който с гордост взе златната купа, Димитър Недков от гр. Свиленград се класира втори, а Слави Славов от Любимец  на трето място.

 

Снимки от състезанието