gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

С празнична коледна програма и много настроение любимчани отбелязаха запалването на коледните светлини в града.  Тази година символът на Коледа бе светнат от двегодишната фея Татяна Ценова, която с вълшебната си пръчица накара елхата да  грейне. Приблизително 2000 лампички и няколко фойерверки огряха центъра на Любимец.

В началото на програмата кукери от местното читалище изпълниха магически танц, като раздрънкаха окачените по тях звънци и така символично прогониха лошите сили от града. След това ученици от местната гимназия украсиха новозасадено иглолистно дръвче, оставено като наследство от Випуск 2013. Идеята е то да стане бъдещата коледна елха.  На върха на малката елхичка учениците поставиха ангелче, което да закриля местните жители от зло и болести, да им носи берекет и хората да бъдат щастливи.

 

За да вдигнат градуса на настроението рок-банда „Орион – Стари муцуни“ изпълни няколко рок парчета, с които накара публиката да запее заедно с тях.

 

 

 

 

Със запалването на коледните светлини в града на 6 декември се постави началото на коледно-новогодишните тържества. На 13 декември в обновеното  НЧ „Братолюбие“ ще се състои коледен рок-маратон на групи от Любимец, Свиленград и Харманли. Организаторите от местното читалище обещават вълнуващи моменти и добро настроение  с много световни хитове и авторски парчета.

Няколко дни по-късно на 19 декември ще се проведе благотворителен коледен концерт на НЧ „Братолюбие“ с участието на всички самодейци. В почти двучасовата концертна програма жителите на Любимец ще могат да се насладят на мелодичност, красота, ритъм и хармония.

Ще има много инициативи, посветени на Коледа. Ученици от всички училища от града подготвят благотворителен коледен базар, на който ще бъдат предлагани саморъчно изработени сувенири, коледна украса, лакомства, картички и др.

 

Снимки от тържеството.