gerb 90

Електронни услуги

logo eservices


 

iu

Европейският шампион по спортни танцови дисциплини Виктор Алеков изненада Кмета на Любимец, като му подари няколко спечелени награди, завоювани на различни международни и национални конкурси и фестивали по акробатични и модерни танци. Младият талант сподели, че това е израз на благодарност към инж. Анастасов, затова че го е подкрепял в участията му и финансово е подпомогнал едно от  пътуванията му до Испания. В рамките на един месец  танцьорът се обучаваше в Междудържавната професионална консерватория по музика и танци в Палма де Майорка, където получи интензивни уроци по Балет, Контемпорари, Фламенко, Болеро и испански фолклор.

Жестът на благодарност включва статуетка, златен медал и сертификат, които са едни от най-престижните награди на танцьора. Статуетката е от  Европейски квалификационен турнир по спортни танцови дисциплини /Букурещ, март 2013 г./, където Виктор извоюва европейската титла. На този турнир  младият талант спечели и квота за участие от името на България на Световния танцов шампионат, който се проведе през  м. май т. г. Златният медал  е от победата му във фестивал, проведен в гр. Созопол през м. август 2013 година, а сертификатът е от Международния танцов турнир в Нови сад, Сърбия, който се проведе миналия месец в дните от 22 до 24 ноември. На него танцьорът спечели три първи места в категория дует, две втори места за солово изпълнение и група, и едно трето място за групово изпълнение.

Виктор Алеков придобива все по-голяма популярност на национална и международна сцена. С всяко свое участие той печели призови награди и високи отличия, а с постоянната си танцова партньорка Василена Шопова взривяват всяка публика и жури, пред които се представят.

Инж. Анастасов бе изключително изненадан от жеста на Виктор. Той се опита да убеди младият талант, че тези отличия са израз на неговия талант и упорит труд в подготовката му и трябва да бъдат част от колекцията от следващите титли, които му предстои да получи. Въпреки това Виктор настоя тези награди да останат подарък на кмета.

„Тази година имахме изключителен успех, въпреки че конкуренцията беше жестока. Състезавахме се с изключително добри танцьори от България, Сърбия, Македония, Япония, Русия, Южна Африка, Румъния, Словакия, Хърватска и др. но въпреки това ние успяхме“, разказа Виктор на срещата си с кмета.