gerb 90

Електронни услуги

logo eservices


 

Третокласниците от клуб „Героите разказват“ при НУ „Захари Стоянов“ приятно изненадаха своите гости с едночасова програма, в която рецитираха стихове и задаваха гатанки на зимна тематика, слушаха класическа музика, запознаваха се с биографията и портретите на известни композитори и др.

Представянето бе на 3 януари 2014 г. в библиотеката на НЧ „Братолюбие“, където присъстващите се насладиха на знанията и добрата подготовка на учениците. Темата, която представяха децата, бе съобразена с настоящия сезон и премина под надслов „Зимна приказка с музика“. Участниците бяха много изненадани от факта, че освен да четат биографии на композитори като Антонио Вивалди, Луиджи Бокерини и Йоханес Брамс, можеха да се насладят и на класическите произведения на живо, изпълнени от цигуларката Спаска Тодорова. Между отделните изпълнения всички ученици рецитираха стихове и представяха по интересен начин красотата на природата през зимния сезон. Огромна помощ за онагледяване на материалите чрез мултимедия оказа и библиотекарката г-жа Мария Кючукова.

Клубът „Героите разказват“ се ръководи от Николина Сараколева, преподавател в началното училище. Той е създаден по проект „Да направим училището привлекателно за младите хора“ и съществува вече трета година. Идеята на този клуб е да се осмисли свободното време на учениците в почивните дни и по време на ваканциите.  Така те приемат училището като място, където могат да развият и усъвършенстват своето хоби.  Всички единадесет участници са от 3 „б“ клас към НУ „З. Стоянов“.

 

Снимки от представянето на учениците от клуб "Героите разказват"