gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

От 4 февруари Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в Любимец работи с нова и уникална по рода си Андулационна терапевтична масажна система. Тя представлява масажно легло, което включва в себе си 16 медицински програми на работа, разработени от водещи специалисти на световно ниво в областта на физиотерапията и рехабилитацията. Стойността й е 6 700 лв., а средствата са осигурени изцяло от община Любимец.

Резултатът от масажа с въпросната система има доказано по-дълбоко въздействие върху цялостното развитие на човешкото тяло в дълбочина, отколкото ръчния масаж. Затова тя има широко приложение при различни заболявания като диабетна невропатия, проблеми в гръбначния стълб, дискова херния, ставни заболявания – коксартроза, гонартроза, артрит, артроза, болест на Бехтерев, Лаймска болест, Лимфедем, следоперационно възстановяване, стрес, безсъние, скованост и др.  Леглото има и козметично приложение. То разполага с андулационен колан за разбиване на мастните депа в коремната област и за овладяване на целулит.

Управителят на болницата г-н Иван Илиев каза, че леглото ще се ползва безплатно от болните, които са на стационарно лечение. Пациентите, които искат доброволно да си направят процедури ще бъдат вмъквани по график, който няма да нарушава посещението на пациентите.

Медицинският продукт бе представен от Ели Байрактарова ексклузивен представител и  вносител за България на  hhp AG, Germany - водеща немска компания и лидер в разработването и производството на медицински доказани продукти в сферата на масажните технологии за възстановяване и профилактика на здравословното състояние. След като представи функциите и възможностите на апарата, тя зарадва Управителя на болницата и медицинския персонал с още една новина. В рамките на два месеца фирмата ще предостави за ползване безплатно още една система, на която лекарите специалисти в лечебното заведение ще могат да правят различни клинични изпитания на пациентите за по-точното диагностициране на заболяването.

С въвеждането на поредната иновация при лечението на пациенти, Специализираната болница в Любимец се нарежда на първо място в областта при лечение на заболявания в областта на физикалната терапия и рехабилитация.

 

Част от изказването на Управителя на болницата може да видите от прикачения файл.