gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Строително-ремонтните дейности на моста над река Марица вече са факт. От началото на м. февруари изпълнителят "АБ - ОРС Инфраструктура" работи усилено по възстановяване на съоръжението. Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Ст. Чайков, заедно с инж. Д. Атанасов – член на УС на АПИ и инж. Ж. Боговски от Областно пътно управление Хасково лично присъстваха при започването на ремонта.

Гостите бяха посрещнати на самото съоръжение от Кмета на общината Анастасов и кметовете на четирите засегнати села Георги Добрево, Йерусалимово, Васково и Оряхово, които искаха да се запознаят с предстоящите дейности от тук нататък.

Изпълнителят на обекта Огнян Павлов отново потвърди какво ще се извършва, а именно: цялостно изграждане на пет сегмента /стоманобетонови гредоскари/ от моста и ремонт на останалите четири, нови тротоари, пътни плочи, бордюри и мантинели; частично саниране на повърхности от стълбовете на моста, при които има разкрита армировка или отнето бетонно покритие; въвеждане на всички кабелни тръби в тротоара; както и полагане на цялостна мостова хидроизолация.

В хода на разговора инж. Чайков каза: „Това е най-дългият мост, който ще се ремонтира почти изцяло, без устоите. Зимните условия, при които ще се работи, по никакъв начин няма да пречат на работния процес, тъй като се използват само висококачествени материали, пригодени за работа в този сезон“.

Изпълнението на ремонта е осигурено от аварийната програма на АПИ и се финансира изцяло със средства от републиканския бюджет. Стойността на договора е 1.6 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 5 месеца