gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Иван Веселинов от Любимец е носителят на приза „Цар на виното за 2014 г“. Това реши комисия от дегустатори и сомелиери, която оцени по качества 25 проби с домашно червено вино. Победителят получи дъбово буре -50 л., грамота и корона за високото отличие. За негови подгласници бяха определени Михаил Михайлов – второ място, а Петър Кафазов и Васил Василев се класираха на  трето.

Празникът на лозаря и винаря Трифон Зарезан се радваше на голямо присъствие. Центърът на града се огласяше от звучните ритми на оркестър „Академика“ и динамичните народни танци на състави от НЧ „Братолюбие“, а бурета с вино и димящи скари внасяха допълнително настроение сред жители и гости на града.

По традиция началото на празника започна с отслужване на празничен водосвет за здраве и берекет в лозовите масиви на Вила „Любимец“. След това ръководния състав на Общината  и Ротари клуб „Любимец“ ритуално зарязаха, подляха с червено вино и пожелаха тази година да бъде плодородна за всички производители, а бъчвите да бъдат пълни с червения еликсир

Снимки от празника