gerb 90

Електронни услуги

logo eservices


 

Експремиерът Бойко Борисов посети Любимец на двойния празник Трифон Зарезан и Св. Валентин. Поводът за посещението му бе откриване на изцяло ремонтираните детски градини и Детска ясла със средства по Фонд „Козлодуй“. Гостът бе придружаван от своя колега Делян Добрев, депутат от 42-то НС, които пристигнаха в града специално за повода. Те бяха посрещнати от Кмета на общината Анастас Анастасов и Председателя на общински съвет Мария Станкова пред входа на ЦДГ „Рай“ 2.

Директорът на градината, г-жа Иванка Христова, приветства гостите с „Добре дошли“ и благодари за осигуреният ремонт на градините. „С цялостното реновиране на детските заведения Вие направихте престоя на децата приятен и желан, а колективът всяка сутрин идва с голям ентусиазъм и енергия за работа“.  

„В трите детски заведения в града се осигуриха топли и уютни занимални и спални помещения на повече от 320 деца. Новата дограма, цялостното саниране на сградите, както и отоплението с биогориво са само част от направените обновления по проекта“- каза пред присъстващите кмета на общината. „Този проект, както и всички останали инфраструктурни проекти, на обща стойност приблизително 17 млн. лв., които предстои през тази и следващата година да се реализират в общината, са подпомогнати именно от правителството, което оглавяваше г-н Борисов“.

В своето изказване Бойко Борисов подчерта колко е важно детските градини да бъдат съобразени с новите изисквания, защото когато децата посещават с желание такива заведения, родителите са спокойни на работните си места. „Поздравявам Вашия кмет, тъй като в период на криза, той успя да привлече в общината почти 20 млн.лв. в различни направления. Любимец е една от малкото общини, които успя да привлече такива мащабни инвестиции“.

След това всички гости се отправиха във физкултурния салон на градината, където малчуганите от група „Барбарони“ представиха кратка музикално-артистична програма. В края на тържеството дечица от групичката подариха валентинки на присъстващите и ги почерпиха със сладкиши с форма на сърце.

После официалната делегация се отправи към центъра на града, където Борисов се срещна с жителите на града и се включи в подписката за провеждане на референдум за промяна на изборния кодекс.

 

Снимки от посещението.