gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Ученици от СОУ „Ж. Терпешев” участваха в Областно първенство по волейбол за момичета в спортна зала „Младост“ гр. Димитровград. Те се състезаваха в два различни дни във възрастови групи 5-7 и 11-12 клас. Първи в срещата, на 17 март, взеха участие момичетата от старшата възраст. Със своите опит и умения, те разгромиха съперниците си от Димитровград и Свиленград с две категорични победи с по 2:0 гейма и така се наредиха на Първо място в областта. Тази победа им дава право да участват в предстоящото Зонално първенство. Там отборът ще се състезава с победителите от Старозагорското и Кърджалийското първенство.

Два дни след това - на 19 март, играха девойките от 5-7 клас. Те се състезаваха срещу отборите на Хасково и Димитровград като победиха отборът на областния град с 2:0, но въпреки страхотния двубой, загубиха със същия резултат от домакините.  Тези резултати ги нареждат на второ място в крайното класиране.

Областното първенство е организирано от Министерството на образованието и науката, а отборите представят училището, в което учат. И двете групи бяха водени от Тошко Йорданов, преподавател по физкултура и Трифон Трифонов – треньор по волейбол.