gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Министърът на земеделието и храните Димитър Греков и Кметът на община Любимец инж. Анастас Анастасов бяха специални гости на самодейците от с. Белица. Поводът за гостуването беше отбелязването на християнския празник Лазаровден. Тази година домакините от НЧ „Просвета -1928“ решиха да възродят обичая лазаруване и освен високопоставените гости, поканиха и членовете на Клуб „50+“ от Любимец. Във връзка с двата последователни празника Лазаровден и Цветница, като и в знак на уважение, всяка една от жените получи цвете от г-н Анастасов.

В началото, домакините, заедно с Кмета на селото - Тр. Тръндев, показаха  етнографската сбирка в читалището. Тя включваше експонати, набирани изцяло от местните жители на селото- автентични  носии, предмети от бита, инструменти и др. След това гостите бяха поканени на богата трапеза от местни специалитети, направени от самодейките. Докато посетителите се наслаждаваха на вкусните питки, баници, баклави и други кулинарни изкушения, домакините представиха своята празнична програма.

В подкрепа на самодейците от читалището бяха няколко дечица от селото, които също се представиха свой репертоар. С песни и стихове те поздравиха присъстващите в залата на читалището. В края на програмата Министър Греков благодари за поканата и поздрави самодейците за вълнуващите моменти, които е прекарал със своите съграждани. 

 

Снимки от празника.