gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

 На 14.05.2014 г. се направи символична първа копка и се отслужи тържествен водосвет на три обекта в община Любимец. С тези официални церемонии се даде старт на три различни проекта, финансирани с европейски средства. Това са: „Изграждане на спортна зала и спортни площадки в населени места в община Любимец“, финансиран от ПРСР; „Реконструкция на водопроводна мрежа и външен водопровод в с. Белица и частична реконструкция на водопровода в с. Г. Добрево” – ПРСР и „Гласът на скалата”, по програма ТГС България - Турция.

Първият проект включва в себе си изграждане и обновяване на 7 спортни обекта в цялата община, а именно:

Спортна зала за борба и фитнес на ул. „В. Друмев“. На нея ще бъдат изградени: многофункционално игрище за баскетбол и волейбол, игрище за футбол на малки вратички, игрище за тенис на корт, ще се реконструират трибуните и ще се озелени.

Следващият обект е обновяване на Спортната зала на бул. „Одрин“, която се намира в близост до Дома за бежанци. Освен привеждането й във вид, подходящ за спортуване, се предвижда да се направи реконструкция на едно игрище за футбол на малки вратички, две игрища, пригодени за игра на тенис на корт и едно, приспособено за игра на баскетбол, съответно волейбол. В проекта е залегнало изграждане на детски кът, оборудван с комбинирано детско съоръжение – люлки, пързалки, катерушки, както и паркинг и озеленяване.

Третият обект е свързан с изграждане на спортни терени за баскетбол и волейбол и футбол на малки вратички. Той ще се ситуира на площта пред ЦДГ „Рай“ 2 в гр.Любимец. Терен с подобно предназначение се предвижда да бъде изграден и в зелената площ между улиците „Ст. Караджа“ и „В. Левски“. Естествено предвидено е терените да бъдат обезопасени с високи заграждения, които да не позволяват излизането на улиците и предизвикване на инциденти.

Останалите три терена са свързани с изграждане на спортни площадки в селата Лозен, Белица и Малко градище, където също са предвидени игрища за футбол на малки вратички, за волейбол и трибуни, а в М. градище спортни площадки за стрийтбол и тенис на маса. Изпълнението на проекта трае 15 месеца, но изпълнителят на обекта Крум Бушев от Джи Пи Груп гарантира, че ще приключи по-бързо.

Следващата първа копка бе в с. Белица, която даде началото на един от седемте инфраструктурни проекта „Реконструкция на водопроводна мрежа и външен водопровод в с. Белица и частична реконструкция на водопровода в с. Г. Добрево”.

В този проект е предвидено да се подновят изцяло досегашните етернитови тръби на водопроводната мрежа в с. Белица с нови, съобразени със здравословните изискванията, с  обща дължина 10 450 м. Ще се направи реконструкция и на външния захранващ водопровод на селото, който е с дължина 850 м. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е 6 месеца, но изпълнителите гарантират, че ще приключи много по-бързо.

С водосвет и първа копка се даде началото на изпълнението на проект „Гласът на скалата” в с. Малко градище. Проектът включва смяна на предназначението на съществуващата училищна сграда в село Малко Градище в туристически информационен център и туристическа база.

На откриването на обектите присъстваха заместник-кмета г-н Хр. Желев, Председателят на Общински съвет М. Станкова, общински съветници, Изпълнителните директори на фирмите, представители на спортните клубове и граждани. Водосветът бе извършен от иконом Тр. Караджонов