gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

С поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните, Любимец отбеляза 69-та годишнина от края на Втората световна война. Ръководния състав на общината, малкото останали ветерани, потомци, съмишленици, ученици и граждани сведоха глави и почетоха паметта на знайни и незнайни войни, отдали живота си по бойните полета.

Двойният празник 9 май, отбелязван като Ден на победата и Ден на Обединена Европа, събра в центъра жителите на града. Празничната програма започна с приветствено слово от Председателя на Съюза на ветераните от Любимец Петър Сарафов. Деветдесет и две годишния ветеран припомни съдбата на своите другари по време на ожесточените битки и потвърди, че ако не беше саможертвата на войните, светът нямаше да бъде същия. След него инж. Анастасов също отправи своето приветствие към местните жители. В словото си той поздрави ветераните–защитници на мира и им обеща, че в лицето на община Любимец винаги ще намират подкрепа и съдействие, а към младите хора се обърна с призива да знаят историята на Европа, за да не допуснат никога тя и света да се върнат към този ден отново.

С едноминутно мълчание и свеждане на глави присъстващите отдадоха своята почит и преклонение.

След официалната част, празникът продължи с концертна програма от самодейните колективи към НЧ „Братолюбие“.

По време на тържеството ученици от двете начални училища в града рисуваха на централния площад. Под ярките цветове на цветните тебешири ясно личаха техните послания – мир, любов, толерантност, доброта, почтеност и уважение. 

Снимки от отбелязването