gerb 90

Електронни услуги

logo eservices


Начално училище „Христо Ботев“ е поредният обект, който ще бъде ремонтиран със средства по европейски програми. На 29 май, с официална церемония и тържествен водосвет в двора на училището се откри ремонта и обновлението на сградата. Проектът е „По – добро образование чрез спорт” и е финансиран от Програма за трансгранично сътрудничество по ИПП България-Турция. Стойността на ремонта е 360 493,97 лева, а фирмата изпълнител е „Аква 3” ООД гр. Хасково. Срокът за изпълнение е 3 месеца от откриването на строителната площадка, като по този начин няма да се пречи на учебните занятия на учениците.

В началото на тържествената част г-н Анастасов обясни какво включва изпълнението на дейностите, а именно: подобряване на енергийната ефективност на цялото училище с подмяна на дограмата там, където не е сменяна, монтиране на подпрозоречни первази, вътрешно боядисване на ремонтираните участъци, топлоизолация на цялата сграда и нова мазилка, поставяне на нови улуци и водосточни тръби. В проекта е залегнало да се подмени и отоплението на класните стаи. Досегашните печки, пригодени за отопление с твърдо гориво, ще останат в историята и базата ще се отоплява с нова отоплителна инсталация с автоматизиран водогреен котел за изгаряне на биомаса /дървесни пелети/. След това, той, заедно със строителя Боян Бузов и Директора на училището Донка Козалиева дадоха старт на проекта с лисването на менче с вода и пожелание за качествено и навременно изпълнение на дейностите.

Освен ремонти, в проекта е залегнало да се проведат множество съвместни спортни мероприятия между учениците от училището и деца от турската община Люлебургас.

Възпитаниците на училището изненадаха гостите с кратка музикално-артистична програма и така направиха празника още по-приятен и весел.