gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

С много игри, весел смях, стихове, песнички и танци, премина детския празник Първи юни в двете детски градини „Рай“ в града. Малчуганите искрено се забавляваха под звуците на детските песнички, демонстрираха танцувални учения и влизаха в различни роли на приказни герои. Забавният сценарий и доброто представяне развеселиха родители и гости, които присъстваха на празничната програма.

Децата в ЦДГ „Рай“ 2 отпразнуваха  три празника в едно – Първи юни, Световният ден на околната среда – 5 юни и кръщаването на първа група от градината –група „Бонбончета“. Всяка групичка се представи със свой репертоар, но  всички бяха обединени около идеята да се опазва околната среда, да се засаждат цветя и дървета, да не се пали огън, да се пести водата и т.н. Затова и празникът премина под името „Една земя- едно бъдеще!“.

За да се засили ефекта на празника една от учителките влезе в ролята на Земята и разказа как трябва да се отнасят хората към нея, защото тя е тази която ни дава храна, тя се грижи за здравето на всички и ако ние се отнасяме добре с нея, тя ще ни се отплаща по същия начин.

Най-малките „бонбончета“ на градината бяха облечени в костюми на герои от приказките и разказваха защо трябва да се пази гората, природата и светът, който ни заобикаля; по-големите влязоха в ролята на водата и огъня; а най-големите показаха как се събира разделно битови отпадъци. След това децата дефилираха със собственоръчно изработени от техните родители тоалети от отпадъчни материали: поли, рокли и ризи от найлонови торбички, чували и рециклирана хартия, ризници от различни опаковки и кашони, шапки и други аксесоари от различни ненужни вещи.

Специален гост на тържеството бе Кметът на общината, който през цялото време се забавлява с артистичните умения на децата. Той стана кръстник и на малките „Бонбони“ и ги зарадва с огромен подарък, който включваше различни пособия за провеждането на учебни занятия, а на всяка една група подари по една голяма торта за празника.

В духа на празника той, заедно с учителки от градината, засади дръвче в двора на детското заведение, символ на доброто бъдеще и вечността, а след това две дечица пуснаха във въздуха бели гълъби – символ на мира.

В края на тържеството Директорът на градината г-жа Христова благодари на децата за невероятната програма, на учителите за неимоверните усилия, които са положили за подготовката и на спонсорите – община Любимец, сем. Ксенифонови, Петя Христозова и Мария Кирякова, които зарадваха децата с лакомства и играчки. 

 

Снимки от тържеството