gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Световният шампион по танци от Любимец Виктор Алеков отново затвърди своята титла на световен шампион. От 27 май до 2 юни 2014 г. той, заедно със своята дуетна партньорка - Василена Шопова, участваха в Световното първенство по спортни танци в гр. Пореч, Р Хърватска. Те се представиха с два дуета и от двете си участия печелят призови места. 

В клас „Сеньори“, те се представиха със стиловете: „Лирикъл“, където печелят Първо място и златен медал и „Национални танци“, в който печелят трето място с танца „Боливудски подарък“. „Златото е извоювано с много труд и при изключително силна конкуренция. Нашата хореография беше избрана единствена от България и танцувахме по време на Гала-нощта на звездите. На нея имаха възможност да се представят само 15-те най-добри хореографии от Световното първенство. Тук е момента да изкажа отново своята огромна благодарност към Кмета на общината г-н А. Анастасов, който за пореден път подпомогна участието ми в Световното първенство“ - каза Виктор при завръщането си в България.

Виктор и Василена са състезатели от ЕРА-Балет гр. Пловдив, в Националния отбор на родната Федерация по Спортни Танцови Дисциплини. Младите таланти винаги се завръщат с медали и отличия от всяко първенство, в което участват.