gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Нова шивашка фирма започна работа в града. Това е хасковското предприятие „Делена ДД“ ЕООД, което е специализирано в производство и търговия на спортни, ежедневни и работни облекла. Фирмата официално започна работа на 2 юни 2014 г., в сградата на бившата ф-ма Брандтекс /завод „Детелина“/.

Собственикът, г-н Делян Делчев , е инвестирал над 250 хил. евро за закупуване на изцяло нови шевни машини модел „SIRUBA“, гладачни машини, подобряване на производствената база и условията на труд. За момента във филиала в Любимец работят 40 работници – шивачки, гладачки, ОТК, пакетаж и др., но г-н Делчев обясни, че търсят още работна ръка, тъй като капацитетът на обекта е 100 работни места. Фирмата предлага стоката си изцяло на външния пазар – Франция, Германия, Испания, Италия, Австрия, Англия, Русия и др. и работи за доказани марки като: „ОТТО“, KLINGEL”, “SPORTALM”, “BEVERLY HILL“ и много други. 

По време на представянето на дейността на фирмата пред работниците собственикът каза още, че предлага безплатно обучение на млади и неквалифицирани кадри: „Аз предлагам обучение за три месеца от наши специалисти. За този период обучаваните ще получават и подходящо възнаграждение, а не подигравателни суми. Ако преценим, че тази дейност се отдава на съответния човек, му предлагаме постоянна работа.“

Новият обект се откри в присъствието на Кмета на общината г-н Анастасов. Той бе поканен от г-н Делчев да пререже лентата на новия обект, с което се постави успешното начало на работния процес. „Надявам се това предприятие да се окаже перлата в короната на бизнеса в града. Пожелавам успешно развитие на фирмата и Ви гарантирам, че в лицето на община Любимец Вие ще имате партньор, на когото ще можете да разчитате“ – бе част от речта на кмета пред работния колектив.

„Изключително съм доволен от съдействието и помощта на Общината. Тя ни подаде ръка от самото начало, а щом производство и административно управление вървят ръка за ръка, считам че ще продължим да работим заедно дълго време“  каза г-н Делчев.

Както повелява традицията, отец Тр. Караджонов отслужи тържествен водосвет в работното помещение, а лентата бе прерязана от Кмета на общината, Румяна Талева – Управител на производството и Йорданка Ленкова – отговорник на обекта.