gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Седемте момичета от балет „ Амейзинг“, заедно със своите хореографи Даниела Христонова и Виктор Алеков, както и мажоретките от Клуб „50+“ , с ръководител Валя Бозалиева, отново дадоха повод на  любимчани да бъдат горди. Причината е доброто представяне на двете групи  в дните от 24 до 26 октомври в Балканската танцова спартакиада за купа "Търновска Царица".

В рамките на трите дни, младите танцьорки представиха общо 8 танца в различни стилове, а Виктор Алеков - Световен шампион по спортни танци /Москва 2014/, се изяви със солови изпълнения и получи заслужено първо място. Равносметката от участието на балета е едно първо място с танца „Джанъм Джанъм“, две трети за груповото изпълнение на „Блясък“ и „Полъх от Ориента“ , две трети места за солови изпълнения „Цвете от Ориента“ и „Обсебена“, трето място за танца „Диви“ в стил Бели денс и две четвърти за груповият танц „Добре дошъл в Бурлеска“ и  „Боле чудиан“.

Танцьорките от Клуб „50+“ се представиха с два танца, но се оказаха по-добри от добрите и получиха първо място за своето изпълнение.

„Усилната подготовка и часовете, прекарани в репетиционните зали дадоха своя резултат. Доволни сме от представянето на участниците“ споделиха ръководителите на групите.

В Балканската спартакиада, която е с международно участие,  участваха над 600 танцьори и 34 групи от различни възрастови групи. Призовите места са още едно доказателство, че подготовката на колективите от НЧ „Братолюбие-1884“ е на добро национално ниво.