gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

С прерязване на лента и празнична програма, партньорите по проект „По-добро образование чрез спорт“  откриха обновеното Начално училище „Христо Ботев“ в Любимец. Официалната церемония бе на 21 ноември във фоайето на училището, а гости на тържеството бяха партньорите от общините Любимец и Люлебургаз, екипът на проекта, директори на училища, градини и други общински структури.

Ръководителите на трите институции - Заместник кмета на община Любимец Хр. Желев, Кметът на турската община Емин Халебак и Директорът на училището Донка Козалиева отправиха своите приветствия към  присъстващите, като в същото време не скриха и радостта си обновената сграда.  „С този проект се реализира една отдавнашна мечта на много преподаватели и ученици от училището и тя е НУ „Хр. Ботев“ да бъде модерно и красиво“ каза г-жа Козалиева.

След кратката музикална програма тримата прерязаха лентата и с това направиха символично откриване на ремонтираното школо. Част от програмата бе разглеждане на класните стаи, спортните зали, помещенията за хранене и др. Гостите от Турция останаха приятно изненадани от обновените и уютни помещения, а в кабинета на Подготвителната група г-н Халебак лично се убеди в удобството на столове на най-малките ученици.

Проектът, по който се извършиха ремонтите на учебното заведение, е финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество България – Турция, в който водеща организация е община Любимец и партньор община Люлебургаз. Обновяването на сградата включва подмяна на дограмата на приземния етаж, цялостно саниране и боядисване на сградата, нова отоплителна инсталация за работа с биогориво и реновиране на спортните салони. В проекта бе залегнало и закупуване на спортно оборудване по тенис на маса, на което децата да тренират и усвояват игровата техника по тенис на маса.

На следващия ден в залите за спорт се проведе турнир по тенис на маса между децата от Любимец и Люлебургаз. След оспорвана игра между участниците първите три места при девойките взеха Нида Сертбакан, Бетюл Йозгювен, Джемре Ерджан, класирани съответно на първо, второ и трето място, а при момчетата се наредиха на първо място Дениз Джандан, Енез Сертбакан на второ и Георги Москов от Любимец на трето. Всички деца получиха медали и статуетки за участието си в турнира. 

 

Снимки от откриването