gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Ученици от клубовете „Човекът - биологично и социално същество” и „Здравословно хранене” към СОУ „Ж. Терпешев”, заедно с техните ръководители, съответно г-жа Г. Инджова и г-жа  А. Танчева, организираха представителна изява, която се проведе на 13 декември в ресторант „Фантазия”.

Изявата включваше показване на презентации и дискутиране на теми, подготвени от клубовете. Участниците от клуб „Здравословно хранене” избраха актуалната тема ”Лечение на рак чрез храни”, а от клуб „Човекът- биологично и социално същество” представиха „Влиянието на тютюнопушенето и алкохола върху човешкия организъм”.

В клубовете участват ученици от 7 до 12 клас, а злободневните теми предизвикаха огромен интерес сред присъстващите, които научиха интересни неща за света на науката, природата и здравословният начин на живот.

Клубовете работят по проект „Успех” към училището и са място, където учениците получават допълнителна знания за теми, които ги интересуват.

Гост на изявата бе Петър Мърмъров, възпитаник на гимназията и настоящ студент по медицина в МУ Пловдив. Петър е член на Международното Медицинско обединение за млади неврохирурзи „Уолтър Денди” и вече има предложение за специализация от самия професор Салем Абдул Рауф на същата организация в САЩ град Сент Луис.

Младият любимчанин представи презентацията си „Лимбична система”, която неведнъж е представяна и предизвиква интерес сред ученици и студенти от Пловдив. Децата гледаха презентацията с любопитство и задаваха въпроси.

Бившият възпитаник на училището сподели, че всичко това е постигнато, благодарение на упорит труд и доста часове, прекарани над специализираните учебници, но когато човек има амбиции, той успява да реализира мечтите си.