gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Малките коледарчета от подготвителните групи към ЦДГ „Рай“ 1 и 2 посрещнаха инж. Ан. Анастасов с ритуала коледуване в своите групи. Облечени в традиционни народни носии малчуганите изпълниха „Ой, Коледо, мой Коледо;  Коладе, ладе ..." и др. Освен коледни песни, децата наричаха за здраве, благоденствие и успешна година. Двете групи бяха подготвили своя  програма, като в ЦДГ „Рай“ 2 пресъздадоха и обичая с разчупването на обредния хляб за Коледа т.н. пита Боговица.

В края на празника малчуганите отправиха допълнително пожелание към гостите като наричаха за крепко здраве и дълъг живот със собственоръчно изработени и украсени сурвачки.

Кметът Анастасов остана възхитен от подготовката на децата. Благодари им за изнесената програма и също им пожела да бъдат здрави и да получат подаръците, за които си мечтаят.  Той  раздаде на всяко дете торбички със лакомства.

Директорът на градината Иванка Христова също поднесе подаръци и лакомства на децата. 

В същия ден – 16 декември, Кметът посети и групите, на които стана кръстник в началото на тази година- група „Бонбончета“ и група „Палавите котета“. Децата също изнесоха кратка празнична програма с песни, стихотворения и кратка пиеса пред своя гост. За завършек госпожите на групите подариха изработени от децата коледни картички. Кметът от своя страна също бе подготвил подаръци за децата. Той им подари конструктори, с които децата както могат да се забавляват в часовете за игра, така и да развиват двигателни умения, координация и креативност. 

 

Снимки от празника