gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

„НА  ТОЗИ  ДЕН,  ВЕЛИК  И  СВЯТ,

ВЪЗКРЪСНА  БЪЛГАРСКИЯТ  ДУХ  ОТНОВО

И  КАТО  ЧИСТ,  КРИСТАЛЕН  ЦВЯТ,

ПОБЕДНО  ЗВЪННА  БЪЛГАРСКОТО  СЛОВО…“

 

На 3 март – най-великата дата в българската история, любимчани за пореден път засвидетелстваха почит и уважение към хилядите знайни и незнайни войни, отдали живота си за свободата на Отечеството. Празничното честване започна с церемонията по издигане на националния флаг в центъра на града. Малкият Антоан Видев от детската градина даде начало на рецитала, посветен на Националния ни празник, със стихотворението на Вазов „Аз съм Българче“, а специално за повода,  ученици от НУ „Хр. Ботев“ рецитираха одата „Опълченците на Шипка“ и стихове, посветени на бунтовните времена на Априлското въстание, на  Освободителната война и на българската свобода.

Кметът на Любимец инж. Анастас Анастасов поздрави всички със 137-мата годишнина от Освобождението на България. В края на словото си, той призова: „И днес ние, съвременните българи, сме длъжни да помним и да предадем на децата си завета, да тачат и пазят, да обичат Отечеството си и да градят с разум и сърце по-добър и красив свят, за да бъде в сигурни ръце бъдещето на България.“ След което всички присъстващи на пл. „Трети март“ паднаха на колене и с едноминутно мълчание почетоха паметта на загиналите.

Празникът продължи с тържествено шествие до паметника на загиналите във войните в центъра на града, където присъстващите поднесоха венци и цветя на признателност.

Детската група на танцова формация „ЕЛИКА“ гр. Пловдив приятно изненада публиката със своите невероятни танцови изпълнения в центъра на града.  

 

Снимки от празника