gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

След цялостното асфалтиране на голяма част от най-натоварените улици в града, движението на автомобили значително се улесни.  Шофьорите управляват транспортните средства без да им се налага да заобикалят  дупки и препятствия по пътното платно.

За съжаление обаче, голяма част от водачите решиха, че могат да използват улиците като състезателни писти. И вместо всички да се радваме на обновените и гладки улични платна, останалите участници в движението  -  майки с детски колички и малки деца, възрастни хора, велосипедисти и хора с инвалидни колички изпитват трудности при пресичане дори на пешеходните пътеки.

Значително нарасна броя на писмените оплаквания в администрацията от неразумни шофьори, които управляват превозните си средства с непозволена скорост или по начин, неподходящ за населено място.  С настъпването на пролетно-летния сезон и затоплянето на времето се предполага, че в града ще се увеличи движението на скутери, мотори и други превозни средства, управлявани предимно от млади водачи.

Ето защо,  Общинска администрация Любимец се обръща към всички настоящи и бъдещи шофьори:  Управлявайте отговорно и внимателно превозните средства, като се съобразявате с останалите участници в движението. Ограничението на скоростта при шофиране в населено място е до 50 км/ч.; не демонстрирайте излишно мощта и бързината на автомобилите си, защото това може да има негативни последствия за вас и за други хора.

И не на последно място – замислете се за последиците -  в утрешния ден, вие или член на вашето семейство може да се окаже пострадал при пътно-транспортно произшествие.