gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 6694

Над 65 елитни двойки по спортен бридж от цялата страна участваха в ХVI-я Национален турнир по спортен бридж -Любимец. Тази година, турнирът се проведе в дните от 26 до 29 ноември, в една от новите спортни зали в града. Той се реализира всяка година, седмица преди християнския празник Никулден, а основен организатор на играта на карти е Колю Видев – привързан играч по спортен бридж.

В първият ден от турнира организаторите посветиха играта в памет на любимчанинът Константин Димитров - един от запалените играчи по спортен бридж от Бридж клуб “Боровете“ Любимец.

В този ден, първите три места в играта по двойки се заеха от Георги Стаматов - Диян Данаилов класирани на първо място, Даниела Григорова – Мариана Рибарска на второ и Стефан Георгиев – Драганка Георгиева на трето място.

На следващия ден – 27 ноември, състезателите се надиграваха в Главен двойков турнир за Купата на град Любимец. По този повод г-н Видев покани Кмета на общината Анастас Анастасов да открие едносесийния бридж турнир. В своето приветствие г-н Анастасов приветства всички с „Добре дошли“ в новата спортна зала в града и пожела на всички спортсменска игра.IMG 6700

Победители в този ден са Георги Стаматов - Диян Данаилов – отново класирани на първо място, Радослав Радев – Станислав Недков на второ и Огнян Йочев – Велислав Стефанов на трето.

В следващите два дни се проведе отборен турнир по спортен бридж. В него мериха сили всички състезатели от предходните дни. В първите четири места по низходящ ред се класираха отборите на КСБ „Радков, “Титан“, „СУ 24“ и „Бридж +“.

Част от състезателите са членове на Националния отбор по бридж, други са печелили престижни награди от национални и международни турнири по спортен бридж. Дамския отбор по бридж също участва със свои представители.

По покана на организатора главен съдия на авторитетното състезание е Димитър Георгиев – един от най-добрите съдии по спортен бридж.

Бридж Клуб „Боровете“ е член на Българска бридж федерация, а с всяка изминала година членовете му получават все повече престижни награди.

 

Снимки от турнира