gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 7492Учениците от Iа клас към НУ „Захари Стоянов“, с класен ръководител Мария Михайлова сътвориха в учебния си кабинет истинска коледна приказка. С песни, стихове и танци малките първокласници  пресъздадоха коледните обичаи в семейно огнище, влязоха в ролята на коледари, Дядо Коледа и Снежанка. Момчетата изиграха кръшна ръченица, а момичетата се превъплътиха в малки, нежни снежинки.

По време на коледното тържество децата показваха знания за коледната традиция, отговаряха на въпроси като: защо вечно зелената елха е избрана за коледно дръвче, колко са постните ястия на трапезата на бъдни вечер, какво е поверието за тях и още много други.  

За да допълни празничната атмосфера г-жа Михайлова бе преобразила класната стая като същинска зимна картина с декори от подръчни материали.

Всички присъстващи родители останаха очаровани от цялостната подготовка на децата и знанията, които демонстрираха. След тържеството те осигуриха почерпка на малките актьори, с което продължиха емоцията и еуфорията от празника.

 

Снимки от празника