gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 7336Девет деца от града участваха в традиционното Коледно математическо състезание 2015, което се проведе на 13 декември в гр. Хасково. Състезанието е за ученици от 1-ви до 12-ти клас, а участниците бяха разпределени по класове.

Това е една от най-масовите и популярни надпревари, а желаещите да участват от града бяха от първи и втори клас от двете начални училища. Те премериха математически знания с над 500 ученици от цялата област, а след обявяване на резултатите се наредиха на добри места в крайното класиране.

Тази година в Коледното състезание взеха участие: Илиян Ангелов /1-ви клас от НУ „Хр. Ботев“ с класен ръководител Валентина Пушкарова/,  Алберто Драгов, Виктория Мъндева, Илия Марков, Йордан Чолаков, Янко Кючуков, Петя Кучкова и Тодор Нашев - всички от 1 клас от НУ „З. Стоянов“, с класен ръководител Мария Михайлова и Милен Бамбалов от 2-ри клас с класен ръководител Светла Янева.

Местата, които заеха са от 10-то до 30-то, като в групата на първокласниците мериха сили общо 152 участника. Учителите на малките математици са доволни от първото представяне на своите възпитаници и се надяват и в бъдеще да показват отлични резултати.