gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 3830На този ден още през 1970 г. хора от различни страни се обединяват около идеята за опазване и защита на околната среда. Тази година темата е „Дървета за планетата Земя. Нека ги посадим!“.

Ръководството на Община Любимец пое инициативата на този ден в нашия град да се засадят над 50 дръвчета от различни видове – кипарис, туя, шестил, японска слива, кестен, бреза и клен. Кметът Анастас Анастасов и колективът на ЦДГ „Рай 2“ облагородиха района на спортните площадки до детската градина, засаждайки млади кестенови дървета.

Председателят на Общински съвет-Любимец и директор на СОУ „Желязко Терпешев“ – г-жа Мария Станкова и заместник-кметът на общината – инж. Христо Желев заедно с ученици от гимназията засадиха кестени, брези и туи на детската площадка между ул.“Тракия“ и ул.“Републиканска“.

Заместник-кметът Илия Илиев и Секретарят на Общината Христо Христозов съвместно със служители на Общинска администрация се включиха в инициативата със засаждането на дръвчета на бул. „Одрин“ и на детската площадка до НУ „Захари Стоянов“.

Да си пожелаем повече хора и в следващите дни да се присъединят към инициативата за засаждане на дървета в града ни и заедно да се грижим за тях. За да бъде Любимец чист, зелен и уютен дом за нашите деца.

 

Снимки от кампанията