gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

           

DSC02933Вече трета поредна година на 26 април НУ „Христо Ботев“ почита паметта и делото на едноименния си патрон. За малките ученици от първи и втори клас денят започна с кратка тематична програма и състезание под надслов: „Безопасността я знам и мога да се пазя сам“. 

Гости на празника бяха: г-н Илия Илиев – заместник-кмет на Община Любимец, г-жа Зина Гочева - инспектор  ДПС, г-жа  Таня Стоименова - експерт по образованието в Община Любимец и Валентин Колев - полицай от ПУ- Любимец.

С много емоция и вълнение децата демонстрираха знания, бързина, сръчност и ловкост. Разделени на два отбора, премериха сили „Зелени” и „Червени”. Комисията беше затруднена при избора на победител. Всички участници получиха подарък - светлоотразителни знаци, които да ги предпазват на пътя.

 Четвъртокласниците участваха в състезателен формат, посветен  на живота и делото на Ботев. В различните кръгове те представиха уменията си да рецитират, пеят, презентират. Двата отбора се състезаваха в изработването и представянето на постери на тема: „Шипка“. Там те подбраха подходящи илюстрации и съставиха кратки текстове, които да представят темата.DSC02912

Между кръговете на състезанието третокласниците бяха включвани във викторина, свързана с историческото ни минало. Преди обявяване на крайните резултати на отборите „Шипка” и „Опълченци”, екипи от четвъртокласници представиха  подготвени  от тях презентации на теми: „Животът и делото на Ботев“ и „Пътят на Ботевата чета“. И тук представянето на двата отбора беше на високо ниво. Всички участници получиха  книгата на Астрид Линдгрен „Братята с лъвски сърца“.

Лошото време и проливният дъжд не помрачиха радостта от празника. Двата салона на училището се изпълниха с много смях и неподправена детска емоция.