gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 4063На Велики четвъртък /28 април/, ученици от  всички училища на територията на общината се включиха в инициативата да боядисат великденски яйца в центъра на града. С много настроение и приятни емоции децата украсяваха еднометровите стиропорни яйца, като тази година вложиха много интересни композиции, внедриха нови техники на украса и показаха креативност и иновативност в декорирането на великденските символи.

За да бъде още по-вълнуващо и повече деца да се включат в цветната премяна на града, организаторите - Община Любимец и НЧ „Братолюбие-1884“ осигуриха и над 200 изкуствени яйчица, върху които децата да покажат своето въображение. Приблизително два часа малките художници, под ръководството на своите учители, творяха и развихряха своята фантазия.

Цветните и красиви яйца, сътворени от децата, се превърнаха в истински произведенията на изкуството, а всяко едно от малките, красиво нарисувани яйца, греят на клоните на дърветата в центъра на града.

Тази година децата дадоха и имена на своите творения, които ще бъдат поставени пред всяко Великденско яйце, като имената напълно отговарят на визията им. СОУ „Ж. Терпешев“ нарече своето яйце - Великденско пиле, НУ „Хр. Ботев – Пъстроцветко, НУ „З. Стоянов – Жълто пате, а ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Малко градище - Великденски подарък.

Голямото Великденско боядисване на стиропорни яйца се превърна празнична традиция за града. Но всичко това не би било възможно без съдействието, подкрепата и активното участие на училищата от общината. 

 

Снимки от инициативата