disinsectionУважаеми жители на община Любимец,

В дните от 14 до 15 август включително, при благоприятни метеорологични условия, на територията на община Любимец ще се извърши третиране с топъл аерозол на короните на дърветата, срещу вредителите - листна гъсеница и листна въшка. Пръскането ще се извършва в часовете от 22.00 до 03.00 ч. през нощта. Среднощната дезакаризация и дезинсекция са налага поради факта, че в тези часове вредителите не са в летателен режим и са при своите ларви. Обработването на дърветата по улиците ще се извършва по предварително определен график.

Общинска администрация- Любимец Ви уведомява, че пръскането против акари, гъсеници и други насекоми с професионални машини и препарати ще е съпроводено с повишен и неспецифичен шум и миризма през тази част от денонощието, като използваните препарати Не са опасни за човешкото здраве.

Продължителността на пръскане на дървесните видове по улиците на града изисква определено технологично време, поради което съжаляваме за причинените неудобства и се надяваме на разбиране от Ваша страна.