gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 IMG 9695

С емоционален рецитал и поднасяне на цветя, Любимец отбеляза 148-та годишнина от обесването на един от най-великите българи Васил Иванов Кунчев, останал в историята под името Левски. Поклонението се състоя на 19 февруари на пл. „Трети март“, пред паметната плоча на Апостола на свободата.

Паметта на Левски бе почетена с едноминутно мълчание и свеждане на глави от обществеността на Любимец. В преклонението се включиха представители от училища и детски градини, общински съветници, Ротари клуб „Любимец“, служители от администрацията, читалището и граждани.

Второкласниците от НУ „Захари Стоянов“, с класен ръководител Мария Михайлова и педагогическия съветник Янка Куртова, бяха подготвили и изнесоха рецитал с тематични откъси, които разказват за живота, делото и себеотрицанието на „иконата“ на българската свобода. Със затрогващи слова, малките момчета и момичета ни припомнят посланията и заветите на Васил Левски.

Рециталът Ви показваме в прикачения линк тук.

Апостолът винаги е бил и си остава пример за подражание. Животът и делото му ще останат вечно в сърцата ни докато ние, българите, знаем за него, докато носим венци пред паметниците му, докато, изричайки името му, сме благодарни за това, че е посветил духа и живота си на нашата Свобода. Без значение дали ще бъде почетен на 18 или 19 февруари, за нас, днешното поколение, е ден на благоговение и признание пред живота и делото на Апостолът на свободата.

 

Снимки от поклонението