gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 9774

 

С извършване на Света божествена литургия и направена първа копка, с положен основополагащ камък на бъдещия православен храм "Св.Апостоли Петър и Павел", стартира строежа на новата света обител в с. Георги Добрево. Богослужението се извърши на 20 февруари, в центъра на селото, от архимандрит Богослов – протосингел на Старозагорската епархия. Той бе съпътстван от свещеници от епархията, между които отец Константин от Свиленград и отец Караджонов – Любимец.

IMG 9796

След отслужването на литургията просингелът даде началото на първата копка и благослови начинанието като пожела здраве и добруване на хората. След него, отец Караджонов покани Кмета на общината Анастас Анастасов, народния представител Георги Станков и зам.-кметовете на общината Илия Илиев и Тодор Милев също да се включат в благородната кауза.

IMG 9800Отецът, заедно с Кмета на селото Александър Карачобанов, положиха основополагащ камък на бъдещия православен храм. „Този камък ще бъде опората и здравината на новата църква. Осветен за здраве, просперитет и благоденствие на всички местни миряни, той ще бъде положен в основите на новата църква "Св.Апостоли Петър и Павел"- каза отец Караджонов при засипването на камъка.

IMG 9808

След официалната церемония отецът съобщи, че от името на анонимен дарител връчва почти двуметров позлатен християнски кръст, който ще бъде монтиран на купола на новата света обител. Останалите присъстващи също се дариха средства според възможностите си. Така за един ден се събра сумата от 1670 лв. Много от поканените не успяха да присъстват на освещаването, но са заявили, че ще дарят средства в следващите дни.IMG 9760

От днес една мечта е на път да се превърне в реалност. И това е в с. Георги Добрево да има продължител на досега действащата църква, в която да бъдат отслужвани литургии и да бъде посещавана от вярващите.

 

Снимки от днешната церемония.