gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

pojar ierusalimovo 22

В рамките на по-малко от едно денонощие – 9 и 10 август, на територията на община Любимец възникват три пожара. Те са в с. Вълче поле, между селата Белица, Бисер и Черна могила - по-голямата част е в землището на община Любимец и между селата Йерусалимово и Коларово, в местността „Радинчево“. Двата пожара - в с. Вълче поле и Белица са локализирани, но поради силния вятър, сменящ посоката си непрекъснато, има опасност от възобновяването им или възникване на нови. В момента пожарникарите се борят с огнената стихия в близост до с. Йерусалимово, която продължава да се разраства.

В с. Вълче поле има изгорели 2 необитавани къщи и 4 селскостопански постройки. Няма пострадали хора. Пожарът е битов и предизвикан от непредпазливо боравене с огън от живущи в селото. Останалите два пожара са опожарили ожънати ниви, стърнища и борова гора.

Предвид сложната пожарна обстановка, Областният управител на област Хасково Минко Ангелов обяви бедствено положение в община Любимец и двете съседни общини Харманли и Свиленград.

В тази връзка Общинска администрация Любимец призовава населението в отделните населени места да бъде бдително и особено внимателно при боравенето с огън и запалителни средства.