gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 20220728 152535

На 28 юли новият клуб в Любимец - „Приятели“ официално отвори врати. Лентата на новата придобивка бе прерязана от хората, пряко отговорни сградата на бившия Военен стол да се превърне в красив и удобен център, който да се посещава от граждани на различни възрасти, с различни интереси. Това бяха Анастас Анастасов – кмет на община Любимец, Мария Станкова – Председател на Общински съвет, Илия Илиев – Председател на Управителния съвет на МИГ Любимец – Ивайловград и Христо Желев – Изпълнителен директор на местната инициативна група.

IMG 4530

Анастасов поздрави присъстващите на откриването с пожеланието дълги години да бъдат част от живота и дейността на този клуб.

IMG 4540

Гости на откриването бяха членовете от Клуб „Приятели“, на Пенсионерски клуб „Трета възраст“, пенсионирани учители, медицински работници и др.

„От името на пенсионерския клуб искам да изкажа своята огромна благодарност към Кмета на община Любимец Анастас Анастасов затова, че превърна това място не в клуб, а в дворец. Дворец, в който да прекарваме част от свободното си време в наистина прекрасна обстановка. Щастливи сме, че някой мисли за нас и ни създаде удобно място в центъра на града, за да можем да се събираме и да си организираме не само срещи, но и образователни беседи на различни теми“ – каза в своето приветствие към присъстващите Георги Ковачев.

IMG 4568Похвала за добрата работа и вложените усилия на общинския екип изказа и Христо Балашев, който не пропусна и факта, че не само тази сграда е придобила нов живот, а и много други в града.

Секретарят на читалището Евгения Стоянова уточни, че клубът ще бъде място не само за хората от третата възраст, а и арена на обществено - културни събития и прояви.

IMG 4584

Тони Тенева – ръководител на вокалната група в читалището, поздрави гостите с няколко музикални изпълнения на пиано.

Почти една година и половина продължиха ремонтните дейности на въпросната сграда. Тя получи нов облик не само отвън, но и отвътре. Изгради се климатизация и добра вентилация, отоплителна инсталация, монтираха се два нови телевизора с кабелна телевизия, интернет, оборудван с всички необходими уреди кухненски блок: кафе машина за чай и кафе, печка, хладилник, фризер, котлони, съдомиялна машина, посуда и прибори за хранене и още много други. В клуба има осигурена възможност за провеждане на тихи игри - табла, шах и карти.

 

Снимки от откриването на Клуб "Приятели"