gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Мартин Илиев, Атанас Илчев и Митко Драгов от Любимец заминаха на професионално обучение в гр. Варезе, Италия. Причината за заминаването им е участие в проект "НОВИ ВОДНИ СПОРТОВЕ – БЪДЕЩИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА РЕАЛИЗАЦИЯ” по програма „Учене през целия живот”.

В рамките на 20 дни - от 1 до 21 април 2013 г. учениците ще получат първоначално професионално обучение, относно характерните особености и новости на професията „Инструктор по водна аеробика”, ще осъзнаят какво е значението за развитието на тази професия в социалната сфера и ролята й за здравето на хората. Освен типично практическите занятия, с които ще се занимават през целия ден, в почивните дни единадесетокласниците ще придобиват нови знания за културното италианско наследство и ще имат възможност да усъвършенстват езиковите си компетенции по италиански език.

След приключване на обучителната практика, учениците ще положат изпит, в следствие на който ще получат сертификат EUROPASS мобилност. Този документ ще има тежест при кандидатстване за работа, тъй като ще удостоверява, че притежателят му има не само чуждо езикови знания, но и практически умения за работа в реална и модерна работна среда.

Организацията, която е одобрила участието в проекта на нашите момчета, заедно с още 17 ученици от Хасково, е Сдружение с нестопанска цел "Интер спорт груп БГ” Хасково. Всички ученици са избрани, в следствие на показани отлични резултати от обучение по италиански език в областния град. Разходите по пътуването, престоя и обучението на бъдещите инструктори се поема изцяло от сдружението.

По време на обучението учениците ще имат възможност да придобият познания по нови водни спортове и да практикуват в реална работна среда. Практическите занятия по специалността "помощник треньор по вид спорт”, ще им позволят да опознаят водната аеробика като средство за рехабилитация и бъдеща професия.