gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

За втора поредна година Спортен клуб по тенис на маса „Любимец 13” организира регионален турнир по тенис „Любимец оупън”. Той се проведе на 20 и 21 април 2013 г., във физкултурния салон на СОУ „Желязко Терпешев”. Участниците бяха разделени в различни категории по възрасти: момчета до 12 г., до 15 г., до 18 г. и мъже. Отделен кръг се организира специално за състезатели момичета.

Интересът на участниците бе огромен. Включиха се отбори и индивидуални участници от Любимец, Симеоновград, Гълъбово, Харманли,Свиленград и Тополовград.

Турнирът се откри от Председателя на клуба Груди Грудев, който разясни правилата на играта и разпредели състезателите в групите. Заместник кметът на община Любимец инж. Хр. Желев също приветства присъстващите и им пожела успех в състезанието.

След оспорвана игра между отделните участници на първо място в отбора на момичетата се класира Мелиса Ахмед от гр. Гълъбово, на второ - Борислава Славова от Симеоновград, а на трето място Господинка Костова, отново от Симеоновград.

Най-добрия при момчетата, в категория до 12 години бе Иван Желев от Любимец, за негов подгласник се класира Сребромир Димитров от Любимец и на трето място - Христо Панайотов от Гълъбово.

В следващата категория момчета до 15 г. първо място взе минало годишния победител в тази възраст Димитър Елков от Тополовград. На второ се нареди Христо Панайотов от Гълъбово, а на трето място се класира Христо Стойков от Любимец.

В последната категория – момчета до 18 години като най-добър състезател се открои Валери Грудев от Любимец. На второ място бе Кристиян Каменов от Симеоновград и на трето Валентин Господинов от гр.Харманли.

На следващия ден в категория мъже участваха 20 състезателя отново от градовете Любимец, Симеоновград, Харманли, Тополовград, Свиленград, Хасково и Одрин. С изключителна игра и спортен дух се открои Жеко Динев от Стара Загора. Той заслужено получи купата на турнира и златен медал. На второ място се класира младия талант Димитър Елков от Тополовград, а на трето Росен Русев от Симеоновград. Купите, медалите, наградите и грамотите на участниците бяха връчени от Кмета на общината инж. Анастас Анастасов. В края на състезанието той им пожела с все същия спортен хъс и нестихващ ентусиазъм да продължават да се състезават и прославят името на клуба и града и не на последна място, да се представят достойно на 27 и 28 април, когато ще участват в Квалификационен турнир за мъже в гр. Стара Загора, за влизане във  „В” група.

 

Снимки от турнира.