gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Васил Михайлов от III "а" клас и Ростислав Колев от II"а" клас от НУ „Захари Стоянов” се класираха съответно на второ и трето място в Националния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата". Конкурсът ежегодно се организира и провежда от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на селението” – МВР, МОМН, НС към БЧК и Национален дворец на децата.

Васко и Роско преминаха два оценителни кръга – на общинско и областно ниво, като се състезаваха с над 70 творби на други деца от тяхната възраст. Техните рисунки се оказаха едни от  най-добрите в първа възрастова група от 6 до 9 години и се класираха за национално оценяване. В гр.София се проведе изложба, на която бяха обявени резултатите от конкурса.

Двете деца получиха грамотите си от г-жа Мария Александрова – експерт "Образование и култура” в администрацията. Тя връчи подаръци и поздравителни писма от името на Кмета на Община Любимец инж. Анастасов. В тях той ги поздравява за достойното представяне и им пожела да продължат да развиват таланта си и да представят града ни по достоен начин.

Класираните на първите три места рисунки във всяка категория и възрастова група от Националния конкурс, придобиват право да участват и в Международен конкурс. Пожелаваме на нашите момчета успех и да получат награди и от там.

Националния конкурс за детска рисунка “С очите си видях бедата“ е мероприятие извън училищните дейности. Той е свързан с обучение на учениците по правилата за действие и поведение при бедствия, пожари и извънредни ситуации.