gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

За поредна година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните-Любимец, с подкрепата и съдействието на  общинското и училищните ръководства, стартира обучение “Превенция на насилие над деца”. От началото на м. ноември, в продължение на два месеца, под напътствията на секретаря на комисията- г-жа Таня Стоименова, ученици от всички училища на територията на община Любимец по нетрадиционен начин, чрез използване на интерактивни методи (игри, упражнения, разглеждане на казуси и др.) ще имат възможност да се научат да откриват и ценят доброто и красивото у себе си и другите. Да разпознават и преодоляват, както собствените си агресивни импулси, така и тези, които са отправени към тях от социалната среда. Ще се запознаят с правата на детето, със законите и институциите, защитаващи тези права. Ще получат насоки за внимателно и безопасно използване на интернет.

Учениците, преминали обучението, ще получат сертификат и ще влезнат в ролята на обучители за своите съученици. Така чрез метода “връстници обучават връстници” курсът ще обхване по-голям брой деца.

Обучението се провежда по предоставени на МКБППМН ръководства от сдружение ”Гаврош” - Варна и сдружение “Шанс и закрила” - Хасково. Досегашният опит показва изключително голям интерес сред подрастващите към предлаганата инициатива.