gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

 

 

От 21 октомври в Общинска администрация  Любимец работят  трима младежи, назначени по Национална програма „Старт на кариерата“. Програмата е спусната от Агенцията по заетостта, а по нея могат да кандидатстват младежи на възраст до 29 години, да имат завършено висше образование (диплома) със степен „Бакалавър“, да са регистрирани в Бюрото по труда и да нямат предварителен стаж по специалността.

Общинска администрация подаде искане до агенцията за общо 6 бройки, разпределени в отделите на двете дирекции. За съжаление само трима от кандидатите отговаряха на предварително определените условия.  След интервю с работодателя, двама от тях са назначени в отдел „Местни данъци и такси и Деловодство“, а третия е разпределен в служба „ГРАО“.

Благодарение на тази програма младите хора, които нямат трудов стаж, могат да получат  реална възможност за работа и придобиване на опит по определена специалност. Започвайки работа могат да приложат на практика, това което са усвоили като знания до този момент.