gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

 С много празнично настроение, спортен дух и оспорван двубой премина спортният празник в Любимец. Той се проведе на 23 октомври на едно от футболните игрища на градския стадион, а поводът бе предстоящия празник 1 ноември – Деня на народните будители. Мероприятието бе инициирано от Община Любимец, но с подкрепата и съдействието на училищните ръководства,  то стана факт.

Състезанието премина под надслов „Спортът за един мирен свят“, а в него участваха ученици от първи до четвърти клас от двете начални училища в града. В рамките на час и половина състезателите даваха всичко от себе си, за да спечелят в динамичните игри.  Ръководителите на двата отбора Янка Куртова на НУ „Захари Стоянов“  и Анелия Николова на НУ „Христо Ботев“ напътстваха децата и следяха за правилното изпълнение на игрите. Но както във всяко състезание има победители и победени. Благодарение на синхронната игра на участниците, бързината и прецизността на изпълненията, състезателите от НУ „З. Стоянов“ станаха категорични победители в почти всички игри. Доволни от доброто представяне, те с гордост взеха купата, връчена от г-жа Мария Александрова - ст. експерт образование и култура в Общинска администрация.  Всички участници получиха награди, лакомства и грамоти.

В края на състезанието г-жа Александрова благодари на всички за добре преминалата инициатива и каза „Идеята за провеждането на днешния празник е да стимулираме малчуганите да се занимават със спорт. Той ще ги направи по-здрави, по-толерантни по между си и по-добри. Идеята ни е това да се превърне в ежедневие, а да не го приемаме като празник“.

После всички заедно – победители и победени, под звуците на динамични песни, се забавляваха на терена и показваха различни танцувални умения.

 

Снимки от състезанието