gerb 90

Електронни услуги

logo eservices


 

С много ентусиазъм и празнично настроение членовете на Клуб „50 +“ отбелязаха празника „Бабинден“. Те се събраха в НЧ „Братолюбие“, където бяха приятно изненадани от домакините – служители на читалището, с ритуала „Подливане“. На всяка една от жените се подля вода, за да си измие ръцете и така се спази традицията „колкото капки във водата, толкова деца в къщата“. Домакините се бяха погрижили и за музикалното оформление на празника. По време на ритуала Емил Николов, известен сред любимчани като Чичо, свиреше на акордеон, а след като всички жени преминаха през водата, изиграха кръшно тракийско хоро. Част от тях с хороводна стъпка влязоха в залата, с което заслужиха аплодисментите на останалата част от присъстващите.

Ръководителката на клуба - Валя Бозалиева, поздрави присъстващите с настоящия празник им пожела да бъдат здрави, а годината да бъде ползотворна и късметлийска - „Нека вечно да бъдем заедно!“ пожела тя. 

 След това десетина жени изпяха няколко стари градски песни като поздрав към всички останали. Групата, в лицето на Кина Топалова, също отправиха поздрав към ръководителката. Наред с вълнуващите пожелания говорителката благодари за неуморния й дух и желанието й да прави срещите им щастливи и очаквани с нетърпение - „Благодарим ти за всичко, което правиш за нас! Ти си ни като майка!“

Специален поздрав към празнуващите поднесе Кметът на общината инж. Анастасов. В поздравителния адрес той казва: „Вие ежедневно доказвате, че сте не само грижовни майки и баби, но и с неизчерпаема енергия участвате в обществения живот на нашия град… Вие винаги ще бъдете необходима майка, мила съпруга и безценна баба!“

В тон с духа на настроението, секретарят на читалището г-жа Евгения Стоянова поздрави празнуващите жени с шеговито стихотворение в рими, свързано с “усещането за баба“. Забавната творба създаде допълнително емоция и поводи за закачки сред присъстващите. Г-жа Стоянова каза още, че те като организирана група и като самодейци, участващи активно в културни мероприятия, дават дух на местното читалище. Със своето сценично присъствие и отдаденост към това което правят, те успяват да внесат живина и положителна емоция сред местното население.

 

 Снимки от празника