gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Възпитаници на Гимназията за преподаване на чужди езици „Проф. д-р Асен Златаров“ Хасково, родом от Любимец, са основните инициатори за направено дарение на четиригодишната Моника Иванова от града. Това са Симона Михайлова (12 кл.), Мария Атанасова (9 кл.) и Яница Петрова (11 кл.), членове на Ученическия съвет към училището. По време обсъжданията в съвета на кого да бъдат дарени средствата, събрани по време на коледно парти на училището, момичетата предлагат това да е малката Мони от Любимец. Обясняват какво е здравословното състояние на момиченцето и от какви грижи има нужда. Всички членове единодушно приемат предложението и на 14 януари в банковата сметка на майката е внесена сумата от 400 лв. Средствата са от продажба на билети на коледното парти на училището.

Моника Иванова е с установена диагноза Детска церебрална парализа. Тежкото заболяване изисква доста финансови средства, с които самотната майка не разполага. Тя няма възможност да работи, защото се отдава изцяло на грижите на дъщеря си. Тези обстоятелства са една от причините парите да бъдат дарени на дете, което не е от областния град.

Благородната кауза изненадва и силно трогва смелата майка. Тя благодари на всички съпричастни към доброто дело и е обнадеждена, че докато доброто и благородството съществуват, тя ще може да се бори с тежката диагноза. Имайки предвид продължителното лечение и редовните рехабилитационни процедури, Моника и майката й продължават да се надяват на още отзивчиви дарители.  Всеки, който желае, може да им помогнете, като дари сума в банковата сметка BG48UBBS80021062737020 с титуляр на сметката Ваня Георгиева Станкова или в разпръснатите кутии по търговските обекти в Любимец.