gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

„Най-късно на 1 февруари започваме работа. Всички документи вече са готови, което ни дава основание да стартираме ремонтните дейности“- това каза Огнян Павлов, Управител на фирмата-изпълнител "АБ - ОРС Инфраструктура" по време на среща между ръководния състав на общината и представители на Агенция „Пътна инфраструктура“. Пред инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ и Кмета на общината Ан Анастасов, той се ангажира и със спазването на шест месечния срок за изпълнение на всички дейности, свързани с възстановяване на мостовото съоръжение. По време на срещата, проведена на 22 януари 2014 г., се обсъди как ще се процедира по време на работа. Ремонтът ще започне от страна на автомагистралата, тъй като за момента реката тече само в един ръкав, нивото на водата е доста ниско и позволява да се работи, без да се отклонява водния поток.

Изпълнителят заяви, че за реновирането на моста ще бъдат използвани висококачествени материали, ще се възстановят връзките на моста, ще се разширят тротоарните конзоли, ще се поставят нови парапети и мантинели. „На практика се прави нов мост.Процедурата е доста сложно инженерно изпълнение, но ние ще се справим. Става въпрос за герберово повдигане на съоръжението. Рискът се крие в това, че се прави над самата река. Всички кабели, които преминават през съоръжението, ще бъдат въведени в тротоара, за да не висят от страни"- каза още г-н Павлов.

От своя страна общината се ангажира да осигури терен, на който да се поставят строителните отпадъци докато трае ремонта.

В хода на разговора стана ясно, че движението по моста ще бъде изцяло прекратено – дори и за пешеходци.

Въпреки че измина почти една година от затварянето на моста, нито за миг не е прекъсвала работата по него. Подготовката на всички тръжни процедури и издаването на необходимите разрешителни и документи е доста дълга процедура, без която робата по обекта не може да стартира.