gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Ученици от пети и шести клас изнесоха вълнуващ урок по родолюбие. В приблизително двучасовата викторина „Аз обичам Любимец“, посветена на 45 години град Любимец и 130 години НЧ „Братолюбие-1884“, те отговаряха на въпроси, свързани с историята, бита, културата, просветната дейност и развитието на града от създаването му до наши дни. В напрегната надпревара, двата отбора - „Сакар“ и „Марица“ се състезаваха кой да даде по-изчерпателен и съдържателен отговор. Състезателният формат се проведе на 12 март в зала „Любимец“. Той премина в три кръга, а отговора на всеки въпрос бе оценяван по шестобалната система.

Освен дванадесетте основни въпроси, участниците трябваше да разпознаят видните личности на Любимец. На мултимедия те виждаха снимки на Боню Бонев, Стойчо Мазгалов, Тодор Карчев /почетни граждани на Любимец/, Венцислав Кисьов, Кристалина Георгиева, Димитър Греков и др. личности, прославили града ни на национално и световно ниво.

За да отпуснат напрежението сред състезателите и да ги развеселят, организаторите показваха на големия екран остарели диалектни думи, използвани в нашия край преди години. Прочита им и звученето на голяма част от тях породи смях и забавление сред присъстващите.

 В напрегнатото състезание на първо място, само с една точка преднина, се класира отбора на шестокласниците „Сакар“. В края на надпреварата всички участници получиха грамоти за участие, както и книгите "Читалище Братолюбие" и "Велики личности" от организаторите НЧ „Братолюбие“ и СОУ „Ж. Терпешев“. Ръководството на училището осигури по една голяма торта за двата отбора.

Идеята на организаторите бе да обогатят познанията на учениците за своето родно място, за видните личности, които са родени и посветили живота си за издигане просперитета на  Любимец, за неговото минало и настояще, а всеки отговор бе повод за радост и гордост, че сме любимчани.

 

Снимки от викторината