gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Със своя уникален глас и добро сценично представяне Антония Камберова - ученичка от 8 клас към СОУ Ж. Терпешев“, стана фаворит и единодушно бе избрана от жури и публика за Талант № 1 в първия по рода си реалити формат „Ден на таланта“ в Любимец. При всяко от своите три изпълнения момичето вдигаше публиката на крака и обираше овациите на присъстващите. На второ място петчленното жури, съставено изцяло от ученици от гимназията, класира груповото изпълнение на Балет „Дежавю“, а на трето определи Димо Зотев и Стефани Матерова, които се представиха с съответно с народна песен и поп изпълнение. Представителната изява се проведе на 21 март в салона на НЧ "Братолюбие-1884".

Всички наградени участници получиха медали, грамоти и предметни награди, осигурени от училището.

Общо 17 различни участия имаше по време на ученическото шоу. Модерния балет, индийските танци, народното пеене,  хип-хоп, рап и поп изпълненията бяха само част от програмата. Голяма част от изявите бяха с авторски текст или хореография.

Подобаващ завършек на програмата бе танца в стил „Модерн“ на Виктор Алеков, с който Световният шампион по спортни танцови дисциплини спечели Първо място на Европейското първенство в Словакия преди няколко дни. Освен уникален танцьор Виктор Алеков се доказа на сцената на НЧ „Братолюбие“ и като изключителен водещ на местното реалити. Той, заедно със своята съученичка Добромира Димитрова подготвиха сценария и голяма част от провеждането на "Деня на таланта", както и се изявиха като водещи на формата.

Провеждането на първото състезание в търсене на местни таланти не би било възможно без подкрепата и помощта на ръководителя на проект "Успех" към СОУ "Ж. Терпешев" г-жа Р. Тананова и г-жа Д. Харишева, ръководител на Клуб „Празници“  в училището. това е и една от дейностите, залегнали при изпълнението на проекта. Основен партньор по подготовката и реализирането на мероприятието, бе местното читалище. 

 

Снимки от Деня на таланта