gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 
                                                                   
 
 Проект „Повишаване на капацитета на служителите на Община Любимец за по-качествено предоставяне на услуги на гражданите и бизнеса”

Проектът се финансира от Европейски социален фонд на Европейския съюз и Правителството на Република България чрез Оперативна Програма „Административен капацитет 2007-2013 г”

„Изпълнение на мерки за информираност и публичност за проект за община Любимец във връзка с изпълнение на договор № A12-22-182/10.04.2013г. “Повишаване на капацитета на служителите на Община Любимец за по-качествено предоставяне на услуги на гражданите и бизнеса”, Оперативна програма „Административен капацитет 2007-2013г”, подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация

 

 П Р О Е К Т

„Повишаване на капацитета на служителите на Община Любимец за по-качествено предоставяне на услуги на гражданите и бизнеса”

 Със 199 защитени сертификата завърши обучението на служителите от Община Любимец по проект “Повишаване на капацитета на служителите на Община Любимец за по-качествено предоставяне на услуги на гражданите и бизнеса”.  Това стана ясно на заключителна пресконференция, проведена на 26.03.2014 г. в зала "Любимец". Проектът е по договор за безвъзмездна финансова помощ А12-12-182/10.04.2013 г. с Оперативна проекта “Административен капацитет 2007-2013 г.”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

По дейност 1 от проекта: Провеждане на обучения в Института по Публична Администрация – ИПА, бяха защитени 4 сертификата по четири от поддейностите:

·                 Прилагане на нормативната уредба за планиране на човешките ресурси в държавната администрация

·                 Основни производства по АПК

·                 Прилагане на ГПК

·                 Управление на отпадъците. Европейски норми и практики

15 общински служители преминаха 150-часов  по разговорен английски език и успешно защитиха сертификати по втората дейност от проекта: „Провеждане на чуждоезиково обучение по разговорен английски език”.

По Дейност № 3 – Обучение за междукултурна комуникация, толерантност и антидискриминация, бяха взети 70 сертификата. Обучението бе изнесено, в два модула, в които участваха по 35 служители на Община Любимец.

105 сертификата бяха получени и по дейност 4 на проекта – „Обучение по подобряване на ключовите компетентности на служителите на Общината“. Те бяха обучавани в три модула:

-            Модул 1 – „Екипна ефективност и организационна култура”

-            Модул 2 – „Лидерски умения и ефективни управленски стилове”

-            Модул 3 - „Справяне с конфликти и управление на времето и стреса”

Петима служители бяха включени в Дейност №5 - Обучение по информационни технологии, като 3 сертификата бяха защитени за Обучение по програмен продукт МАТЕУС и още 2 – за преминато Обучение за работа с деловодни програми.