gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Ученици от трети и четвърти клас от НУ „Захари Стоянов“ участваха в празник на здравето. Той се проведе на 14 март в една от класните стаи на училището и премина под надслов „Здравето е най-голямото богатство”. В началото на програма учениците разказаха за здравословния режим на хранене, правилата при хранене, двигателната активност и колко важно е да се спазват хигиенни и здравословни навици. Втори етап от празника бе попълване на игрословица с въпроси по темата, отгатване на гатанки, разказване за витамините в храните, необходими при ежедневния прием на храна и др.

Празникът продължи със състезание, в което участваха два отбора - „Ябълка” и „Череша”. Организаторите Н. Стратиева, Ел. Янкова и Янка Куртова бяха подготвили интересни игри: учениците да разпознаят със завързани очи, само по вкус, видовете храна, която им се предлага. Интересът бе огромен и всички искаха да участват. Състезателите се справиха отлично и дори в детайли разказваха за храната.

Кулминацията на съревнованието бе направата на сандвичи. Една част от продуктите осигури училището, а други децата сами си донесоха от вкъщи. Така имаха възможност да дадат воля на въображението си и да покажат кулинарните си умения. И двата отбора бяха оценени от компетентно жури и наградени за усърдието. В края на състезанието децата се убедиха, че за да бъдат здрави, трябва да внимават какво и кога ядат.

Това мероприятие е част от комплексната програма, която училищния екип си е поставил за изпълнение през тази учебна година. С ежегодното провеждане на такива формати децата ще променят хранителните си навици и начина на живот. Затова организаторите са  заложили в стратегията за развитие на училището този празник на здравето да бъде ежегоден.