gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Почти с месец по-рано от предвидения срок, мостът над р. Марица е готов и отворен за движение. По договор, ремонтните дейности трябваше да приключат в края на м. юли, най-късно началото на м. август 2014 г., но в следствие на упоритата работа на всички институции, той вече функционира.

„В обновяването на съоръжението са използвани само висококачествени материали. Два от свързващите сегменти са изцяло подменени , възстановиха се връзките на моста, разшириха се тротоарните конзоли и се поставиха нови парапети и двойно укрепващо омекотяващо звено /мантинела/.

Към най-горния пласт на асфалта е включена полимерна съставка, която значително подобрява качеството. Така се получава полимодифицирана свръзка и на практика това е вечно“ -каза г-н Павлов, Управител на „АБ-ОРС Инфраструктура“.

Всички кабели, които преминават през съоръжението са въведени в тротоара, за да не пречат на движението.

Впечатление прави и осветлението на моста. Монтираните енергоспестяващи лампи, които внасят допълнително удобство и естетика на обновената отсечка, са по настояване на общината.

Инж.  Дончо Атанасов, член на УС на АПИ, инж. Живко Боговски и представители на други отговорни институции присъстваха лично на отварянето на движението.

 Въпреки че измина повече една година от затварянето на съоръжението, нито за миг не е прекъсвала работата по него. Голяма заслуга по придвижването на необходимите разрешителни и документи има и ръководния състав на администрацията, който ежедневно наблюдава работата на обекта и участва в работните срещи между Агенция „ПИ“, фирмата изпълнител и строителния надзор.