gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

IMG 2461С организирано честване Любимец отбеляза 9 май - 70 години от края на Втората световна война и Ден на Обединена Европа. Двойният празник бе уважен от жителите на града, които със своето присъствие засвидетелстваха своята почит и преклонение пред загиналите. Специални гости на тържеството бяха ветераните от войната Дойчо Дойчев от Любимец и Делчо Делчев от с. Георги Добрево. За съжаление по здравословни причини не успя да присъства Георги Датков.

Под звуците на националния химн и химна на Обединена Европа, знаменни групи от СОУ „Ж. Терпешев“ издигнаха последователно двете знамена в центъра на града.

Програмата започна с приветствено слово на Кмета на общината, в което той поздрави жителите и отдаде заслужено уважение на ветераните, като им връчи юбилейни медали за техния героизъм и жертвоготовност. Той ги увери, че в лицето на община Любимец винаги ще срещат помощ и подкрепа. Жестът на внимание и признанието породи сълзи в очите им.IMG 2463

С едноминутно мълчание и свеждане на глави присъстващите отдадоха своята почит и преклонение към всички ония, които са се сражавали по бойните полета с името на България и в името на бъдните поколения. След това всички се отправиха към Паметника на загиналите във войните и поднесоха венци и цветя.

След официалната част, празникът продължи с концертна програма от самодейните състави към НЧ „Братолюбие-1884“, които със своите танци и песни отправиха своите послания за мир, любов, толерантност, почтеност и уважение.

 

Снимки от празника