gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 4403С изложба - живопис “Багри от България“ бе поставено началото на празничната програма по повод Деня на град Любимец. В централнияпарк, под звуците на класическа музика, изпълнена на цигулка от Спаска Тодорова, жители и гости на града разгледаха впечатляващите произведения на проф.Никола Ангелаков и родената в града художничка Мария Петранова.

Изложбата бе професионално аранжирана от г-жа Оля Ангелакова – член на Съюза на Българските художници и преподавател по изобразително изкуство. При представянето на творбите, г-жа Ангелакова, чиято майка е от Любимец, сподели че той винаги ще бъде в  сърцето й, защото с него тя свърза спомените си от детството. Със задоволство отбеляза, че градът видимо се променя към по-добро, че изглежда по нов начин и се развива.

Художничката Мария Петранова благодари на организаторите за възможността да представи творбите си сред зеленината на градския парк. Поради големия интерес, изложбата бе преместена във фоайето на читалище „Братолюбие-1884“, където любителите на изкуството можеха да я разгледат по време на празничните дни.IMG 4484

Малко по-късно, Бате Енчо забавлява децата с „Пиратско парти”.  Веселото шоу премина с много танци, песни, игри и състезания. За да бъдат потопени в атмосферата, организаторите бяха предвидили и фейс-арт за малчуганите.

 

Снимки от изложбата

 

"Пиратско парти" с Бате Енчо