gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 4623По инициатива на Общинска администрация, на официална церемония в зала „Любимец“, бе открит „Кът на Почетните граждани“. Събитието се състоя на 25 август и бе част от тържествата, посветени на празника на града. Поводът за създаване на къта е отбелязването на годишнини на тримата достойни  любимчани, а именно 85 години  от рождението на видния български актьор Стойчо Мазгалов, 105 години от рождението на местния краевед, банкер,редактор, автор на книги и културен деятел Боньо Бонев и 70 години от рождението на ненадминатия специалист по Оториноларингология  проф. д-р Тодор Карчев.

И тримата почетни граждани не са сред живите, затова организаторите отправиха официална покана към техни родственици, част от които успяха да присъстват на откриването.

В началото на церемонията бе направена кратка ретроспекция на  живота и делото на всеки един от тях, за приноса им в развитието и израстването на града в различните сфери и за тяхната нестихваща  любов към родната стряха.  В словото си, Кметът на общината – г-н Анастасов  сподели пред присъстващите:IMG 4560

„Още в началото на своя мандат смятах, че градът ни е в дълг към своите почетни граждани. Това беше и мотивът ми да направя предложение до Общински съвет за вземане на решение да се поставят паметни плочи в тяхна чест… В решението се предвижда паметните плочи да бъдат поставени на подходящи за целта места в нашия град. Общинска администрация ще изпълни този свой ангажимент при реализирането на проект за цялостна реконструкция и обновление на централната градска част на Любимец, който се надяваме да се осъществи през 2016-2017 г. За да отбележим годишнините от рождението на видните наши съграждани, по повод Празникът на града,  решихме  в зала „Любимец“ да бъде създаден „Кът на почетните граждани“.

С поставянето на портретите на тримата известни наши съграждани и техни емоционални изказвания по повод удостояването им със званието „Почетен гражданин“, Любимец за пореден път засвидетелства уважение и преклонение пред родолюбивите им дела и достойно извървения жизнен път.

 

Снимки от откриването